Facebook B2B

Facebook B2B

Facebook alleen interessant voor de B2C-markt? Dat is een groot misverstand dat we regelmatig horen. Net zoals bij B2C heb je met B2B op Facebook te maken met mensen. Door de uitgebreide targeting-mogelijkheden kan je heel precies iemand aanspreken en een behoefte creëren, nog voordat diegene er zelf over heeft nagedacht.

Facebook is dood

‘Facebook is dood’ is een veelgehoord bezwaar om niet te starten met Facebook Marketing. In 2018 heeft Facebook na alle kritieken het zwaar te verduren gehad en dat heeft gezorgd voor een daling in gebruikers. In 2020 kan Facebook echter weer rekenen op een stijging in gebruikers, waardoor het met 10,4 miljoen gebruikers nog steeds het grootste social mediakanaal in Nederland is.

De voordelen van Facebook B2B marketing

Facebook marketing kan dus een prima onderdeel zijn van je marketingstrategie. Zet het daarom niet in als los medium, maar laat het onderdeel zijn van een goede strategie. We zetten de voordelen van Facebook marketing voor je op een rij:

Een groot bereik

Met 10,4 miljoen gebruikers in Nederland heb je met Facebook het grootste online podium dat je je kunt wensen op social media. Organisch is het bereik minimaal, maar door te adverteren kan je onder de aandacht komen van je doelgroep.

Uitgebreide targetingopties

Op Facebook heb je zeer uitgebreide targetingopties. Je kunt targeten op basis van geografische- en demografische gegevens, interesses en bepaald gedrag. Dat Facebook ontzettend veel data van je heeft mag inmiddels geen geheim meer zijn, het medium heeft zo’n 5.000 datapunten per gemiddelde gebruiker. Een datapunt kan leeftijd, woonplaats of interessegebied zijn. Als gebruiker voelt dit aantal wellicht als ‘big brother is watching you’, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat jij de meest relevante content voorgeschoteld krijgt. Ideaal voor jou als adverteerder! 

De combinatie met Instagram

Instagram heeft in 2020 een explosieve groei doorgemaakt van 14% aan gebruikers. Laat dit populaire kanaal nou net een onderdeel zijn van Facebook. Door je Facebook bedrijfspagina te koppelen aan je Instagramkanaal, profiteer je van de voordelen. Je advertentie-uiting kan je zowel op Facebook als Instagram publiceren en hebt hiermee uitgebreidere targetingopties. Win-win!

Facebook B2B marketing als onderdeel van je strategie

Zet Facebook als kanaal niet in “omdat je concurrent dat ook doet”. Een gedegen marketingstrategie is key. Leer je doelgroep kennen, weet waar ze behoefte aan hebben, waar ze zich bevinden en welke oplossing jij voor hen biedt. Alleen op die manier kan je je online strategie tot een succes maken.  Met ons strategietraject helpen we je daarbij. We halen de onderste steen boven en achterhalen via interviews, klantgesprekken en data deze informatie. Op basis hiervan creëren we persona’s, zodat we duidelijk in beeld hebben wie we aanspreken en waar we dat gaan doen.  Vraag een strategietraject aan voor jouw organisatie

Je strategie in de praktijk brengen

Nadat het strategietraject is afgerond, is het tijd om je strategie in de praktijk te brengen. Naast Facebook marketing voor B2B zetten we nog veel meer kanalen in. Zo zetten we verschillende middelen in om het uiteindelijke doel van jou als klant te behalen:

  • Een blogstrategie waarin jij met jouw kennis een potentiële klant laat zien wat je in huis hebt; 
  • Social advertising op B2B-kanalen die je aanbod aan de juist getargete doelgroep laten zien; 
  • Je huidige klanten door middel van e-mailmarketing ze op het juiste moment een seintje geven van een onderhoudscontract, of door relaties te onderhouden.

CONTENT CREATIE

TEKSTEN & BLOGS

SOCIAL MEDIA

FOTOGRAFIE

VIDEO & ANIMATIE

E-BOOKS & WHITEPAPERS

VERSPREIDING & PROMOTIE

WEBSITE & SEO

FACEBOOK & INSTAGRAM

LINKEDIN

EMAIL MARKETING

ONLINE PR

 

Wij nemen voor jou alle creatie en verspreiding uit handen. Zelf meer hierover leren? Dan kunnen we je hier ook in trainen zodat je zelf zaken kunt oppakken! 

Lees meer over content in de praktijk

Klaar om je B2B strategie naar een hoger niveau te tillen?

Klaar om de volgende stap te zetten en online echt impact te maken? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. Aan de hand van een eerste kennismaking bekijken we dan samen welke koers je wilt varen en hoe wij je daarbij kunnen helpen.

Wil je écht impact maken op je doelgroep? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Elke eerste donderdag van de maand ontvang je de laatste blogs én extra tips om waardevol te zijn voor je doelgroep, structuur aan te brengen in je content en meer resultaat te behalen uit je inspanningen.  

Wil je geen tips mislopen? Schrijf je dan nu in.

Privacybeleid: we houden niet van spam en sturen je alleen relevante info. Lees hier het hele beleid.